Javaanse rundersat

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten voor de marinade, voeg de blokjes rundvlees toe en laat ze een uur marineren.

Meng in een pannetje de ingredienten voor de saus en verwarm op laag vuur.

Rijg de gemarineerde rundvleesblokjes aan de spiesjes en gril ze op de voorverwarmde barbecue.

Serveer de saus bij de spiesjes.

Bron: Proef 6 2011

Ingrediënten

?800 g runderbiefstuk, in blokjes gesneden spiesjes

Voor de marinade:
?2 eetlepels ketjap
?2 eetlepels honing
?1 teentje knoflook, geperst ?
1 eetlepel koriander
?1/2 theelepel chilipoeder
?2 eetlepels zonnebloemolie

Voor de saus:
2 eetlepels gesnipperde ui ?
2 eetlepels ketjap
?1 limoen, geperst
?2 eetlepels ketchup
?1 eetlepel bruine suiker ?
2 draaien zwarte peper