Kaas met honingpistache

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de honingpistache. Doe de honing met de chilisaus in een glazen kom en zet afgedekt 1-2 minuten op 750 Watt in de magnetron. Roer goed en schep er de nootjes door. Laat afkoelen.

Stap 2
Laat de kaas op kamertemperatuur komen en leg de stukken op een plateau of leg de kaas in porties verdeeld over de borden. Serveer de honingpistache apart of schep een lepel naast de kaas op elk bord. Garneer met blauwe druiven.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 10

Ingrediënten

3 of 4 verschillende kaassoorten, bijv. een blauwschimmelkaas, een geitenkaas, een roodschimmel (bijv. Kernhem) en een oude Goudse
brood en/of toast naar keuze
blauwe druiven om te garneren
Voor de honingpistache:


4 eetl. vloeibare honing
4 eetl. chilisaus
200 g gepelde pistachenootjes

Keukengerei

Glazen kom