Kaasjes met chutney

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de pruimen in stukken. Doe alle ingredi?nten samen in een pan en breng aan de kook. Temper het vuur en laat de chutney ruim een half uur zachtjes doorkoken tot het sap enigszins is ingedikt. Roer regelmatig met een houten lepel. Doe de hete chutney in twee grote potten en laat geheel afkoelen. De chutney is op een koele plek een paar weken te bewaren.
Serveer de kaas op kamertemperatuur met brood en chutney.

Bron: KmdK, 07-2008

Ingrediënten

Koop verschillende soorten kazen zoals blue stilton, zachte geitenkaas en overjarige boerenkaas en brood. Koop een goede pot chutney of maak hem zelf.

Voor 2 potten chutney:
500 g rijpe verse pruimen, zonder pit
250 ml vlierbessensap
250 ml witte azijn
125 g bruine basterdsuiker
50 g rozijnen
mespunt gemberpoeder
1 stukje foelie
1 mespuntje nootmuskaat
2 kruidnagels
geraspte schil van 1/2 citroen

Keukengerei

Pan Houtenlepel Twee grote potten