Kaassaus

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verhit de boter in een steelpan met een dikke bodem. Voeg de bloem toe en blijf op laag vuur circa 2 minuten roeren. Voeg de helft van de melk toe en roer tot het een glad mengsel is. Voeg de resterende melk toe en laat de saus regelmatig roerend nog 2 minuten zachtjes koken om de bloemsmaak kwijt te raken. Roer de geraspte kaas door de saus en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Breng de saus verder op smaak met wat zout en peper.

Deze saus past uitstekend bij allerlei groenten als bloemkool, raapsteeltjes, prei en koolrabi en bij pasta.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 90

Ingrediënten

25 gram boter
25 gram bloem
0,25 liter melk
100 gram geraspte jongbelegen Goudse kaas
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Steelpan met dikke bodem