Kalfsbiefstuk gevuld met salie en gorgonzola

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de aardappeltjes door en hol ze wat uit zodat er een bootje ontstaat. Kook de aardappeltjes net gaar en laat ze wat afkoelen.

Snijd de medaillons half open en beleg ze binnenin met een half blaadje salie, een stukje gorgonzola en wat peper. Maak ze dicht met een prikker.

Bak de medaillons goudbruin aan in drie eetlepels olijfolie.

Gaar het vlees na in de oven totdat het ros? is. Dat duurt 8 minuten.

Leg wat gorgonzola in de aardappeltjes en verwarm ze samen met het vlees in de oven. U kunt hier naar smaak wat gesnip- perde salie over strooien.

Bak ondertussen de spinazie in de reste- rende olijfolie en breng de spinazie op smaak met peper en zout.

Snijd de medaillons door en maak de borden op als op de foto.

Bron: Proef...nr. 6 2010

Ingrediënten

4 dikke kalfsmedaillons (130 g per stuk)
10 salieblaadjes
150 g gorgonzola
8 nieuwe aardappeltjes
1 zak (wilde) spinazie (gewassen)
6 eetlepels olijfolie
4 prikkers