Snijd het kalfsvlees in blokken van 2 cm en bestrooi ze met zout en peper.
Bak het vlees in 50 gram boter in een koekenpan om en om bruin.
Schep het vlees in de tajine en bestrooi het met de vadouvan kruidenmix.
Giet er de fond overheen en steek de knoflooktenen in het vlees.
Halveer de kumquats en steek die samen met de gehalveerde dadels ook tussen het vlees. Leg de schijven sinaasappel over het gerecht.
Zet de tajine met een sudderplaat ertussen op zacht vuur en laat het gerecht 1,5 uur zachtjes stoven.
Voeg tot slot de preiringetjes toe en laat de tajine nog een half uur staan.
800 g kalfsborst of ander kalfsstoofvlees
Peper en zout
Boter
1 eetlepel vadouvan kruidenmix
300 ml kalfsfond
6 tenen knoflook, schoongemaakt
150 g kumquats
12 dadels, gehalveerd
1 handsinaasappel in schijven gesneden
100 g prei in fijne ringetjes