Kalfsbouillon met venkel en kruidenflensjes

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Roer een glad beslag van het ei, de melk, de bloem en wat zout en peper en laat het zo mogelijk een half uur rusten. Roer er de kruiden door. Verhit een klontje boter in een kleine koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak na elkaar 2-3 flensjes van het beslag. Rol ze op en laat ze tot verder gebruik rusten. De flensjes kunnen ?s morgens al worden gebakken.

Stap 2
Breng de bouillon aan de kook. Snijd de schoongemaakte venkel in kleine blokjes en laat ze in 2 minuten in de bouillon beetgaar koken. Breng de bouillon verder op smaak met wat zout en peper en een scheutje citroensap. Snijd de opgerolde flensjes in schuine plakken van 1 cm dik en verdeel de rolletjes over de borden. Schep er de kokende bouillon op en serveer meteen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 10

Ingrediënten

1,5 l kalfsbouillon, uit een pot of zelf getrokken
1 kleine venkelknol
scheutje citroensap
Voor de flensjes:

1 ei
1 dl melk
3?eetl. bloem
zout en versgemalen peper
3 eetl. fijngehakte groene kruiden (peterselie, kervel, dille en bieslook; vers of uit het vriesvak)
klontje boter

Keukengerei

Kom Garde Koekenpan Kookpan