Kalfsentrecote gevuld met gorgonzola en rucola

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Pasen
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de entrecotes op de vleeskant horizontaal in zodat er een zakje ontstaat, of vraag de slager dit te doen. Snijd de vetrand een paar keer in om kromtrekken tijdens het bakken te voorkomen. Bestrooi het vlees van binnen en van buiten met peper en een beetje zout.

Stap 2
Verdeel de gorgonzola in vier blokjes. Vul het vlees met een plukje rucola en een blokje gorgonzola en prik het vlees dicht met een kleine houten prikker.

Stap 3
Verwarm een beetje vloeibare boter of olie in een koekenpan en bak hierin het vlees bruin en knapperig. Als de kaas uit het vlees gaat lopen is het klaar en warm genoeg van binnen. Verwijder de houten prikkers voor het serveren. Lekker met aardappels uit de oven.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 3

Ingrediënten

4 dikke kalfsentrecotes van ca. 175 g
peper en zout uit de molen
100 g jonge gorgonzola
een handje rucola
vloeibare boter of olijfolie

Keukengerei

Koekenpan