Kalfsentrecote met champignons

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Laat het vlees op kamertemperatuur
komen. Snijd de schoongeborstelde
champignons in plakjes. Snipper de ui.

Stap 2
Zet twee koekenpannen op het vuur
en verdeel de boter over beide
pannen. Bak in de ene pan de
entrecotes aan beide kanten bruin
(reken circa 3 minuten per kant).
Bestrooi het vlees met wat zout en
peper. Bak in de andere pan de
champignons en de ui tot ze beginnen
te kleuren. Bestrooi met de kruiden en
wat zout en peper. Blus af met de wijn
en de tomatensaus, roer goed, leg het
vlees op de champignons, draai het vuur
laag en laat met het deksel op de pan
5 minuten stoven. Lekker met pasta of
rijst en een salade met komkommer en
tomaat.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 3

Ingrediënten

2 kalfsentrecotes
250 gram kastanjechampignons
1 kleine ui
50 gram braadboter
zout en versgemalen peper
1/2 theel. gemengde gedroogde
Italiaanse kruiden
1 glas droge witte wijn
2 eetl. tomatensaus uit pot
of fles
2 eetl. fijngehakte bieslook
of peterselie

Keukengerei

Koekenpan