Kalfsentrecote met kastanjechampignons

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Wrijf de entrecotes rondom in met zout en peper. Veeg de champignons schoon met een borsteltje of een stukje papier en snijd ze in dikke plakken. Verwarm een eetlepel boter en bak de ontbijtspek en sjalotten een paar minuten. Voeg de champignons en tijm toe en abk nog 4 minuten mee op zacht vuur. Verwarm ondertussen de rest van de boter in een anderde koekenpan en bak de entrecotes om en om in circa 3 minuten per kant. Serveer met de champignons. Lekker met spinazie.

Bron: Koken met de Keurslager nr 08-2007

Ingrediënten

4 kalfsentrecotes
100 g ontbijtspek
zout en versgemalen peper
200 g kastanjechampignons
2 el boter
2 sjalotten, gesnipperd
2 takjes tijm, alleen de blaadjes

Keukengerei

borsteltje of papier koekenpan (2x)