Kalfsentrecote met tomaat en olijven

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrijk de entrecotes met olijfolie en strooi er versgemalen peper over. Kruis de tomaten in, leg ze even in heet water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in miniblokjes. Boen de citroen schoon en halveer deze. Rasp van ??n helft een 1/2 eetl. en pers daarna deze halve citroen. Gebruik de andere helft, in plakjes gesneden, voor de garnering.

Stap 2
Verkruimel het witbrood zonder korst en hak de olijven fijn. Meng de tomatenblokjes met de Italiaanse kruiden, citroenrasp, citroensap, broodkruim, olijven en geraspte kaas. Breng op smaak met zout.

Stap 3
Rooster de kalfsentrecotes 2 minuten per kant in een hete grillpan of anti-aanbakpan. Leg het vlees naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel het tomaten-olijvenmengsel erover en zet het gerecht 1-2 minuten onder een hete grill. Garneer met plakjes citroen en serveer er tagliatelle bij.

Ingrediënten

4 kalfsentrecotes van ca. 150 gram per stuk
2 eetl. olijfolie
versgemalen peper
2 vleestomaten
1 citroen
2 sneetjes witbrood, niet te vers
75 gram olijven zonder pit
1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries; oregano, basilicum, tijm) of 1 theel. gedroogd
2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas of belegen kaas
zout
?

Keukengerei

Kookpan Rasp Citruspers Kom Grillpan Ovenschaal