Kalfsenveloppes met gorgonzola en Italiaanse rauwe ham

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi de kalfsschnitzels met peper en zout. Leg op alle schnitzels een plak rauwe ham met daarop de gorgonzola. Vouw de schnitzel met vulling dubbel. Steek de enveloppes vast met 1 of 2 cocktailprikkers.

Stap 2
Klop de eieren los in een diep bord. Wentel de enveloppes eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de paneermeel.

Stap 3
Bak het vlees in boter of olijfolie op een middelhoge stand 5-6 minuten per kant. Snijd de citroen in plakjes en gebruik ze als garnering. Lekker met gebakken krieltjes en tutti frutti.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 10

Ingrediënten

4 ongepaneerde kalfsschnitzels van ca. 150 gram per stuk
4 plakken Italiaanse rauwe ham
versgemalen peper en zout
4 dunne plakken gorgonzola
4-8 cocktailprikkers
2 eieren
3 eetl. bloem
75 gram paneermeel
75 gram boter of 4 eetl. olijfolie
1 citroen

Keukengerei

Garde Koekenpan