Kalfsfricandeau met abrikozensaus

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep het goed droog. Snijd de bosuitjes in ringetjes en bewaar het donkergroene deel voor de garnering. Laat de abrikozen uitlekken, vang het sap op en snijd de helft in blokjes. Bewaar de resterende abrikozen voor de garnering. Verhit de boter in een passende braadpan en laat het vlees op hoog vuur rondom mooi bruin kleuren. Neem het vlees uit de pan. Roer het lichtgekleurde deel van de bosui en het paprikapoeder door het braadvet en laat kort fruiten. Blus af met de kalfsfond en de wijn en voeg wat zout en peper toe. Doe de abrikozenblokjes en een paar lepels abrikozensap in de pan. Breng aan de kook, leg het vlees terug in de pan, draai het vuur laag en laat het vlees met het deksel op de pan circa 40 minuten stoven (bij gebruik van een vleesthermometer moet de kerntemperatuur 55-60?C zijn).

Stap 2
Neem het vlees uit de pan en houd het afgedekt warm. Laat de saus op hoog vuur kort inkoken. Roer de room erdoor en pureer desgewenst met de staafmixer. Breng de saus op smaak met wat zout en peper en breng met allesbinder of ma?zena op de gewenste dikte. Snijd het vlees in plakken van circa 1 cm dik. Schep er wat van de saus over en garneer met het groen van de bosui en de in plakjes gesneden achtergehouden abrikozen. Geef de rest van de saus apart. Lekker met aardappelpuree en groene groenten naar keuze, bijvoorbeeld broccoli, sperzieboontjes of doperwtjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 10

Ingrediënten

750 gram kalfsfricandeau
2-3 bosuitjes
1 blikje abrikozen op sap (400 gram)
60 gram braadboter
1 eetl. paprikapoeder
1/4 lt kalfsfond uit een pot
1/4 lt droge witte wijn
zout en versgemalen peper
1 dl kookroom
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Kom Braadpan Schaal Evt. staafmixer

Vragen?