Kalfsfricandeau met mosterdsaus

  • 0 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voorbereiden
Het vlees met zout en peper inwrijven. De champignons met een borsteltje schoonvegenen in vieren snijden. De oven op hetelucht (125 graden) voorverwarmen.
Bereiden
De boter in een braadpan verhitten en als het schuim voor de helft is weggetrokken het vlees rondom bruinbakken. Het vlees uit de pan nemen en op het rooster met de braadslede eronder ca. 1 uur in de oven verder braden. Het vlees zal dan rose zijn.
Voor de saus de groentebouillon aan de kook brengen en de champignons hierin gaar koken. De cr?me fraiche met de mosterd toevoegen en binden met allesbinder. De saus op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik laten staan.
De kalfsfricandeau uit de oven nemen en onder een dubbel stuk aluminiumfolie 15 minuten laten rusten zodat de sappen beter door het vlees verdeeld worden. Bovendien laat het vlees zich hierdoor ook veel gemakkelijker snijden.
Het vlees in plakken snijden. De saus eventueel al roerend doorwarmen en vlak voor het serveren het fijngeknipte bieslook toevoegen. Serveren met tagliatelle en sperzieboontjes.

Ingrediënten

- 1 kg kalfsfricandeau
- 35 g boter
- zout, peper
Voor de saus:
- 250 g champignons
- 5 dl groentebouillon
- 125 ml cr?me fraiche
- 2-3 eetlepels grove mosterd
- allesbinder
- 1 eetl fijngeknipte bieslook

Vragen?