Kalfsgehaktballetjes met kikkererwten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwijder de korsten en bevochtig de boterhammen met wat water. Knijp ze na een paar minuten uit. Doe het gehakt in een kom, doe de yoghurt, brood, specerijen, citroenrasp, zout en peper en de verse koriander erbij en kneed tot een goed samenhangend gehakt.

Stap 2
Rol er met een koele hand 12 balletjes van ter grootte van een kleine tomaat. Verhit in een koekenpan 3 el. olie en braad hierin de balletjes rondom aan.

Stap 3
Haal ze even uit de pan en fruit in het braadvet de gesnipperde ui. Voeg de tomatensaus, uitgelekte kikkererwten en gehaktballetjes toe en laat op een laag vuur nog 10 minuten stoven. Roer als laatste de fijngehakte munt erdoor en breng eventueel nog op smaak met zout, peper en citroensap. Lekker met rijst of aardappels uit de oven en een groene salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

500 g kalfsgehakt
2 witte boterhammen zonder korst
2 el. Griekse yoghurt
mespunt korianderpoeder
mespunt cayennepeper
rasp en sap van een halve citroen
zout, peper
1/2 bosje koriander fijngehakt
olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 pakje tomate frito (gepureerde tomatensaus)
2 blikjes kikkererwten, uitgelekt
1/2 bos munt fijngehakt

Keukengerei

Kom Koekenpan