Kalfskarbonades met sjalotten en rozemarijn

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Pel de sjalotten en snijdt ze doormidden. Verwarm de boter en olie in een koekenpan en bak de sjalotten zachtjes bruin, voeg de knoflook en rozemarijn toe en blus na een paar minuten af met de azijn en de honing. Breng op smaak met zout en peper en doe ze over in een schaaltje. Dek af met aluminiumfolie.

Stap 2
Verwarm in dezelfde koekenpan nog een eetlepel olie. Wrijf de karbonades rondom in met zout en peper en bak de karbonades om en om bruin. Serveer ze met de sjalotten en bijvoorbeeld verse pasta met wat olie en knoflook.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 3

Ingrediënten

4 kalfskarbonades
12 sjalotten
2 el. vloeibare boter
1 el. olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
2 takken rozemarijn, alleen de naaldjes
1 el. balsamicoazijn
1 tl. honing
zout en peper uit de molen

Keukengerei

Koekenpan Schaaltje