Kalfslever met appel en calvados

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi de lever rondom met zout, peper en bloem. Schud overtollig bloem af. Schil de appels, haal met een appelboor het klokhuis eruit en snijd in dikke plakken.

Stap 2
Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de lever in 5 minuten per kant bruin en knapperig. Haal de lever uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Leg de plakken appel in het braadvet en bak om en om aan.

Stap 3
Doe de calvados in een soeplepel, steek hem aan met een lucifer en giet hem over de appel. Giet de room erbij en laat heel even op hoog vuur inkoken. Serveer de lever met de saus en een aardappelpuree of -gratin of gebakken aardappelschijven.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 3

Ingrediënten

4 plakken kalfslever van ca. 150 g
zout en peper
1 el. bloem
4 dikke plakken goudrenet
4 el. vloeibare boter
1 borrelglas calvados
1 dl. kookroom

Keukengerei

Appelboor Koekenpan Soeplepel