Kalfsoester en asperges

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Leg de asperges in een pan met koud water en voeg de draadjes saffraan toe.

Breng de asperges aan de kook en zet het vuur uit. Laat de asperges maximaal 10 minuten staan en controleer in de tussentijd met een vork of de gewenste gaarheid is bereikt.

Spoel de asperges af onder koud water en laat ze uitlekken op een theedoek.
Hak de knoflook, peterselie en citroenrasp fijn voor de gremolata met de keukenmachine.
Breng de kalfsoesters op smaak met peper en zout. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de kalfsoesters op halfhoog vuur aan beide kanten bruin.

Zet het vuur laag en laat de kalfsoesters circa 5 minuten per kant gaar worden (op een kerntemperatuur van 48 graden). Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie.

Verwarm de kalfsbouillon met de slagroom in het braadvocht tot een saus.
Rol de kalfsoesters in de gremolata en serveer het vlees met de asperges.

Bron: Proef 2020

Ingrediënten

- 4 kalfsoesters à 150 g per stuk
- 24 witte asperges, geschild
- 6 draadjes saffraan
- 3 teentjes knoflook, gepeld
- 80 g peterselie
- Rasp van 3 citroenen
- 40 g boter
- 250 ml kalfsbouillon
- 100 ml slagroom
- Peper en zout