Kalfsoester met mosterd, salie en spek en gepocheerde groenten

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer de zijkanten van de kalfsoester met de mosterd. leg er de salieblaadjes tegenaan en omwikkel ze met het ontbijtspek. Bind eventueel vast met slagerstouw.

Breng de witte wijn met de olijfolie, het citroensap, de laurierblaadjes, de ui, bleek- selderij en peperkorrels zachtjes aan de kook en blancheer hierin de groenten. Begin met de wortel, voeg na een paar minuten de groene asperges toe, daarna de venkel en als laatste de haricots verts, kijk na 10-15 minuten of de groenten gaar zijn.

Verwarm de boter in de pan en bak de kalfsoester op de spekkant (zijkant) iets krokant en vervolgens de onder en de bovenkant nog 3 minuten per kant. laat
ze daarna nog 3 minuten garen in de oven. op smaak brengen met peper.

Serveer de kalfsoesters met de gepocheerde groenten en schenk er wat pocheervocht bij.

Bron: Proef 8 2012

Ingrediënten

4 kalfsoesters van 120 gram
100 g ontbijtspek
4 eetlepels Dijon mosterd
12 blaadjes salie
25 g bakboter
3 witte peperkorrels
250 g groene asperges, geschild en zonder uiteindes
250 g haricots verts, puntjes eraf
1venkelknol ,in 8 parten
6 dl witte wijn
2 dl olijfolie
150 ml citroensap
2 laurierblaadjes
1 witte ui, in grove stukken
2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
1 bosje bospeen, schoongemaakt met stukje groen er nog aan