Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Schep de bloem in een diep bord en schep er wat zout en peper door. Haal de kalfsoesters rondom door de gekruide bloem en schud het teveel af.
Stap 2
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de kalfsoesters in circa 3 minuten per kant ros? en goudbruin. Schep de kalfsoesters op een voorverwarmde schaal en houd ze afgedekt warm.
Stap 3
Roer de dragon en de peterselie door de braadboter, blus af met de wijn en breng aan de kook. Laat kort koken en roer de room door de saus. Breng de saus op smaak met wat zout en peper en bind desgewenst verder bij met ma?zena of allesbinder. Serveer de kalfsoesters met
de saus. Lekker met aardappelpuree, pasta of rijst en groenten naar keuze, bijvoorbeeld doperwtjes en worteltjes.
6 kalfsoesters van 80-100 g per stuk
2 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
40 g braadboter
1 theel. gedroogde dragon
2 eetl. fijngehakte peterselie
1 glas droge witte wijn
2 dl kookroom
aangeroerde ma?zena of allesbinder
Koekenpan Schaal