Kalfsragout met bleekselderij

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Doe de bloem met de nootmuskaat,
de foelie en wat zout en peper in
een plastic zak. Voeg de blokjes
kalfsvlees toe en schud tot ze
rondom met het bloemmengsel zijn
bedekt. Schil de bleekselderij met
een dunschiller en snij ze in schuine
plakjes.

Stap 2
Verhit de boter in een flinke braadpan.
Bak de blokjes vlees in twee of drie
porties omscheppend rondom bruin en
schep ze met een schuimspaan uit de
pan. Doe de kalfsfond en de laurierblaadjes in de pan en breng aan de kook.
Voeg het vlees toe, draai het vuur laag
en laat 30 minuten stoven. Voeg de
bleekselderij toe en laat af en toe
omscheppend nog 20 minuten stoven.
Voeg zonodig een scheutje water toe
als de ragout te droog mocht worden.

Stap 3
Roer de kookroom of de cr?me fra?che
door de ragout en breng op smaak
met zout en peper. Laat kort doorwarmen
en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Lekker met aardappelpuree, rijst of pasta.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 3

Ingrediënten

750 gram magere kalfslappen
in blokjes
2 eetl. bloem
? theel. versgeraspte
nootmuskaat
? theel. gemalen foelie
zout en versgemalen peper
3 stelen bleekselderij
50 gram braadboter
1 pot kalfsfond
2 laurierblaadjes
2 dl kookroom of cr?me
fra?che
2 eetl. fijngehakte
peterselie

Keukengerei

Dunschiller Braadpan Schuimspaan