Kalfsragout op geroosterde ciabatta

  • 4 personen
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Rooster de ciabattaplakken met olie in de grillpan of in de oven op de grillstand tot ze goudgeel zijn.

Laat de boter uitbruisen in een steelpan, voeg al roerend de bloem toe totdat er een roux ontstaat. Bak even een minuutje door. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe en maak er een gladde ragout van die je op smaak brengt met peper en zout.

Snijd het kalfsvlees in blokjes en laat deze zachtjes gaar koken in water met zout, voeg deze daarna bij de ragout. Zet de ragout nog kort op het vuur en roer de slagroom erdoor. Als laatste voegen we citroensap en gesneden salie toe.

Leg de geroosterde ciabatta op een bord en bedek deze met de ragout, garneer met wat blaadjes salie en partjes citroen en een draai grove peper uit de molen.

Bron: Proef...nr. 8 2009

Ingrediënten

400 g kalfsvlees voor ragout
3 eetlepels bloem
80 g roomboter
4 dl (kalfs)bouillon
1 scheutje slagroom
1 citroen (helft uitgeperst)
1 handje gesneden salie
4 plakken ciabattabrood
3 eetlepels olijfolie

Keukengerei

Grillpan of oven