Stap 1
Wrijf de ribeyes in met zout en peper en de geperste knoflook. Laat het vlees verder op kamertemperatuur komen. Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze 15 minuten op keukenpapier uitlekken.
Stap 2
Spoel de aubergineplakken af en dep ze droog. Snijd de plakken in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui op zacht vuur glazig, voeg de blokjes aubergine toe en bak ze goudgeel, voeg de knoflook en kappertjes toe en laat op zacht vuur al omscheppende nog twee minuten bakken.
Stap 3
Verwarm de olie of boter in een grote koekenpan en bak de ribeyes op hoog vuur in circa 2 minuten per kant bruin. Scheur de basilicum in stukjes en meng ze samen met een kneepje citroensap door de aubergine, breng verder op smaak met versgemalen peper. Serveer de ribeyes met een schep melanzane. Lekker met een schijfje citroen en een frisse tomatensalade.
4 kalfsribeyes
zout en peper
1 teentje knoflook, geperst
2 el olijfolie of boter
Voor de melanzane:
1 grote aubergine, geschild en in dunne plakken
zout
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 el kappertjes, uitgelekt
1 handje verse basilicum
kneepje vers citroensap
versgemalen peper
Koekenpan