Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pan en voeg de kruiden en honing toe. Roer goed door.
Leg de pompoenstukken in een braadslede met de schil naar beneden. Giet het mengsel van boter en honing eroverheen en zet ongeveer 30 minuten in de oven totdat de pompoen glazig wordt.
Haal de pompoen eruit en draai de oventemperatuur terug naar 80 graden. Leg de ribeye er in en laat in 75 minuten garen tot deze rose van binnen is en goudbruin van buiten. Zet de laatste 10 minuten de pompoen er nog even bij om op te warmen.
Laat de ribeye rusten en snijd er mooie plakken van. Serveer met de gekonfijte pompoen en eventueel met Griekse yoghurt en verse munt.
750 g kalfsribeye
1500 g pompoen, in stukken van 3x3 cm, met schil
50 g roomboter
Halve theelepel kaneel
100 g vloeibare honing
Halve theelepel nootmuskaat
Halve theelepel kruidnagelpoeder
Halve theelepel korianderzaad