Kalfsrollade met kappertjesaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Laat het vlees op kamer-
temperatuur komen. Verhit
de braadboter in een passende
braadpan en braad het vlees
rondom aan. Neem het vlees
uit de pan. Giet de fond en de
wijn in de pan en laat kort koken.
Draai het vuur laag, leg het
vlees terug in de pan en laat
met het deksel op de pan in 45
minuten gaar stoven. Af en toe omkeren.

Stap 2
Neem de rollade uit de pan en houd
afgedekt met aluminiumfolie warm
op een voorverwarmde schaal. Breng
de saus aan de kook en roer er?de
kookroom door. Breng de saus met
allesbinder op de gewenste dikte. Spoel
de kappertjes in een zeef af onder
de koude kraan en roer ze met de
peterselie door de saus. Breng de saus
op smaak met zout en peper.

Stap 3
Snijd het vlees in plakken van 1 cm
dik, leg ze dakpansgewijs op een
voorverwarmde schaal en schep er
wat van de saus over. Serveer de
rest van de saus apart. Lekker met
rijst, aardappelpuree of aardappel-
kroketjes en groene groenten als
sperzieboontjes, broccoli of doperwtjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 3

Ingrediënten

1 kalfsrollade van ca. 600 gram
50 gram braadboter
1/4 lt kalfsfond
(uit een pot of zelfgemaakt)
1 glas droge witte wijn
2 dl kookroom
allesbinder
3 eetl. kappertjes
(uit een potje)
2 eetl. fijngehakte
peterselie
zout en versgemalen
peper

Keukengerei

Braadpan Schaal Zeef