Kalfsroomsoep met brief en een spies van balletjes

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Tussengerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng het kalfsgehakt op smaak met zout, peper en olie, en maak er
kleine balletjes van. Kook deze in bouillon (gemaakt met een blokje).

Breng de kalfsbouillon aan de kook. Neem de pan van het vuur en
schenk een deel van de bouillon over in een andere pan. Voeg daar de
brie in stukjes aan toe. Meng dit in de mixer. Schenk de room dan bij
de overgebleven bouillon en voeg dit toe aan het briemengsel. Breng
dit alles nog even aan de kook.

Rijg de balletjes aan een spiesje en leg deze over de soepkoppen.
Voeg bouillon toe en strooi er wat gehakte peterselie overheen.

Bron: Proef nr 8 2014

Ingrediënten

100 g kalfsgehakt
1 liter kalfsbouillon
100 g brie
600 ml room
Peterselie
Bouillonblokje
3 eetlepels olijfolie