Kalfssaucijsjes met een korstje van amandelen en sesam

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de saucijsjes op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een koekenpan en braad de worstjes op halfhoog vuur rondom bruin. Laat ze in circa 15 minuten op laag vuur gaar worden. Rooster het amandelschaafsel en/of de sesamzaadjes in een droge koekenpan en schud ze op een bord.
Stap 2
Neem de worstjes uit de pan en roer de ketchup, de honing en de Chilisaus door het braadvet. Leg de worstjes terug in de pan en schud tot ze rondom met de dikke saus zijn bedekt. Haal daarna de hete worstjes met behulp van twee vorken door de amandelen en/of sesamzaadjes tot ze daarmee goed zijn bedekt. Serveer deze luxe worstjes met gebakken aardappelen en een gemengde sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 4

Ingrediënten

4 kalfssaucijsjes van circa 120 gram per stuk
40 gram braadboter
100 gram amandelschaafsel of sesamzaadjes
2 eetl. tomatenketchup
1 eetl. honing
1 eetl. Chilisaus

Keukengerei

Koekenpan