Kalfsschnitzel in citroensaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Halveer de schnitzels, wrijf ze in met een beetje citroensap en bestrooi ze met zout. Laat ze 20 minuten intrekken. Dep de schnitzels droog en bestrooi ze met versgemalen peper.
Verwarm een kwart van de boter in een koekenpan. Bak de helft van schnitzels op middelhoog vuur in circa 3 minuten rondom bruin. Leg ze in een schaal. Bak nu de rest van de schnitzels op dezelfde wijze en leg ze in de schaal. Voeg de citroenschil aan het bakvet toe en fruit ze ? minuut. Schenk de wijn in de pan en roer de aanbaksels in de pan los. Laat een paar minuten zachtjes koken.
Klop nu de rest van de boter klontje voor klontje door de jus. Laat nog even zachtjes koken. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Leg de schnitzels in de saus en laat even goed warm worden. Strooi de peterselie over de schnitzels en doe ze terug in de schaal of verdeel ze over vier borden. Lekker met pasta.

Bron: KmdK, 05-2008

Ingrediënten

4 dunne kalfsschnitzels
sap en rasp van 1 citroen, goed schoongeboend
zout en vers gemalen peper
75 g roomboter
100 ml droge witte wijn
3 eetlepels fijngehakte peterselie

Keukengerei

Koekenpan