Kalfsschnitzel met ham en kruidenkaas

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi de schnitzels rondom met zout en peper. Leg ze plat op het werkblad en bedek ze met een plak ham zodat rondom nog minstens een centimeter vlees vrij blijft. Vermeng de geitenkaas met de kruiden en verdeel dit over de 4 plakken ham. Bestrijk de randjes vlees met een kwastje ei en vouw de schnitzels dicht. Druk de randen goed aan.

Stap 2
Haal het vlees eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de paneermeel. Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de cordon bleu op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.

Bron: Koken met de Keurslager nr 06-2007

Ingrediënten

4 kalfschnitzels van 150 g p.st.
4 plakken gekookte ham
zout en versgemalen peper
50 g zachte geitenkaas
1 el fijngehakte bieslook
1 el fijngehakte peterselie
2 el bloem
1 losgeklopt ei
50 g paneermeel
4 el vloeibare boter

Keukengerei

koekenpan