Kalfsschnitzels met geroosterde tomaten

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Snijd de tomaten horizontaal doormidden en zet ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bestrooi ze met de kruiden, wat zout en peper en bedruppel ze met de helft van de olijfolie. Schuif de schaal circa 45 minuten in de voorverwarmde oven tot?het meeste vocht is verdampt en de randjes van de tomaten beginnen te kleuren. Verkruimel intussen het brood zonder de korst in de foodprocessor en meng er de geraspte kaas door. Strooi dit mengsel over de tomaten en bedruppel ze nogmaals met wat olijfolie. Zet ze?kort onder de grill tot het korstje gaat kleuren. Let op dat het paneerlaagje?niet verbrandt!

Stap 2
Laat de kalfsschnitzels op kamertemperatuur komen, bestrooi ze met wat zout en peper en haal ze losjes door de bloem. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de schnitzels op halfhoog vuur in circa 4 minuten per kant gaar en goudbruin. Serveer ze met de geroosterdetomaten en garneer ze met een partje citroen. Lekker met ciabatta en een groene salade die is aangemaakt met citroensap, olijfolie en wat zout en peper.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 7

Ingrediënten

4 kalfsschnitzels van circa 125 g per stuk
zout en versgemalen peper
3 eetl. olijfolie
1 citroen
bloem
Voor de geroosterde tomaten:
4 vleestomaten
2 theel. gemengde gedroogde italiaanse kruiden
zout en versgemalen peper
3 eetl. olijfolie
2 sneetjes oudbakken brood
3 eetl. versgeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas

Keukengerei

Ovenschaal Foodprocessor Koekenpan