Kalfsschnitzels met warme aardappelsalade

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bewaar de schnitzels tot ze worden gebakken in de koelkast om te voorkomen dat het paneerlaagje los laat. Verwarm de oven voor op 100C. Verhit de braadboter in een grote koekenpan en bak de schnitzels twee aan twee in ca. 5 minuten per kant aan beide kanten bruin. Leg ze in een ovenschaal, bestrooi ze met wat zout en peper en houd ze in de voorverwarmde oven warm.

Stap 2
Snijd voor de aardappelsalade de aardappelen in blokjes van 1 cm. Breng ruim water met zout borrelend aan de kook en laat de aardappelblokjes en de groenten in ca. 5 minuten beetgaar koken. Giet af en laat uitlekken. Snijd de augurkjes in plakjes en laat de zilveruitjes uitlekken.

Stap 3
Verhit terwijl de aardappelen en de groenten koken de schoongemaakte koekenpan op hoog vuur, voeg de olie toe en laat de spekblokjes omscheppend knapperig uitbakken. Blus af met 4 eetlepels vocht van de uitjes en de augurkjes. Voeg de suiker en het bouillonpoeder toe en roer goed. Schep de uitgelekte aardappelblokjes met de groenten door het spekmengsel. Laat goed doorwarmen, voeg zonodig nog wat vocht van uitjes of augurkjes toe en breng op smaak met zout en/of peper.

Serveer de warme aardappelsalade bij de schnitzels.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 9

Ingrediënten

4 gepaneerde kalfsschnitzels van ca. 150 g per stuk
60 g braadboter
zout en versgemalen peper
Voor de aardappelsalade:

750 g vastkokende aardappelen
1 zak gemengde groenten uit het vriesvak (doperwtjes, worteltjes, sperzieboontjes en paprika)
4 augurkjes
2 eetl. zilveruitjes
3 eetl. olijfolie
150 g ontbijtspek, in blokjes gesneden
1 theel. suiker
2 theel. kruidenbouillonpoeder

Keukengerei

Koekenpan Ovenschaal Kookpan

Vragen?