Kalfsschnitzels

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Leg de kalfslapjes in een marinade van limoensap, 3 teentjes knoflook, verse koriander, 1 theelepel zout en 2 eetlepels arachideolie en laat dit een uur intrekken.

Maak ondertussen de saus. Fruit de uien met de gember- en paprikareepjes 8 minuten tot ze zacht zijn. Voeg sojasaus, chilisaus, tomatenpuree, bruine suiker en 2 teentjes knoflook toe en verwarm het geheel zachtjes. Blus af met Cream Sherry. Laat de saus 5 minuten zachtjes inkoken nadat je de bosui er bovenop hebt gelegd. Zo behoudt deze zijn groene kleur.

Dep de kalfslapjes droog en haal ze door de ras el hanout. Klop overtollig kruidenpoeder eraf.

Klop – voor de luchtigheid – de eieren los met het mineraalwater. Haal de lapjes door het eiermengsel en vervolgens door de panko. Druk de panko goed aan en laat het vlees even rusten.

Giet een laag van 3 cm arachideolie in een pan en verwarm dit tot 180 graden. Bak hierin de schnitzels goudbruin in 6 minuten.
Vermeng de bloemkoolrijst met zout en kook deze in 7 minuten gaar in een kom in de magnetron op 800 Watt.

Serveer de kalfsschnitzels met een schijfje limoen, de saus en de bloemkoolrijst. Maak af met een toefje verse koriander en de limoenrasp.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

- 4 kalfsschnitzels van 150 g
- Sap en schil van 2 limoenen, heel fijngeraspt
- 5 teentjes knoflook, geperst
- 3 uien grofgesneden
- 2 eetlepels verse gember, in fijne reepjes
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 theelepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel chilisaus
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 eetlepel bruine suiker
- 100 ml Cream Sherry
- 2 stengels bosui, in schuine stukken gesneden
- 1 eetlepel ras el hanout kruidenmix
- 2 eieren
- 2 eetlepels bruisend mineraalwater
- 200 g panko (Japans broodkruim)
- 400 g bloemkool, fijngemalen als rijst (in de keukenmachine) of te koop bij de supermarkt
- Bosje koriander, fijngehakt
- Arachideolie
- Peper en zout