Bestrooi de sukade met peper en zout en bak hem rondom bruin.
Fruit de groenten mee aan en voeg de kruiden toe.
Blus het geheel af met de rode wijn en de kalfsjus, plaats de deksel op de pan en laat het gerecht 3 tot 4 uur zachtjes stoven. Haal dan de sukade uit de pan en laat hem afkoelen.
Maak van het braadvocht en de groenten een saus door deze met een staafmixer fijn te malen. Zeef de saus.
Verwijder het slagerstouw van de afgekoel?de sukade en snijd hem in plakken. Verwarm de plakken voorzichtig in de saus. dit gaat het beste in de oven met een matige temperatuur (170 graden; niet te lang!).
?1 hele kalfssukade, opgebonden met slagerstouw
1 eetlepel vadouvan (zie weetje)
?1 grote ui, in blokjes van 1 cm
?1 winterwortel, in blokjes van 1 cm
?1 plak knolselderij van 1 cm, in blokjes
1 teentje knoflook
?1 blad laurier
?250 ml kalfsjus
?250 ml rode wijn