Kalfsvlees Marengo

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het vlees in niet te kleine stukken van circa 4 x 4 cm, of vraag de Keurslager dit te doen. Snijd de steelaanzetten kegelvormig uit de tomaten. Dompel de tomaten kort in kokend water tot het velletje los laat, laat ze onder de koude kraan schrikken, ontvel ze en snijd ze in vieren. Snipper de ui en de knoflook. Halveer de schoongemaakte champignons of snijd ze in vieren als ze erg groot zijn.
Stap 2
Verhit de boter in een braadpan. Laat de blokjes vlees omscheppend rondom kleuren (doe dit eventueel in twee porties). Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Laat de ui, de tijm, de rozemarijn en de laurier fruiten tot de ui glazig is. Laat de knoflook kort meefruiten. Bestrooi met de bloem en laat kort meebakken. Blus af met de wijn en laat kort inkoken. Giet de kalfsfond in de pan. Voeg de tomaten en het uitgelopen sap toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en schep het vlees met het uitgelopen vocht door de saus. Breng op smaak met wat zout en peper.
Stap 3
Leg het deksel op de pan en laat het vlees af en toe omscheppend circa 1 uur stoven (de saus mag niet koken!). Voeg een kwartier voor het einde van de stooftijd de champignons toe. Verwijder de laurierblaadjes. Breng zonodig verder op smaak met wat zout en peper. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Lekker met rijst of pasta (tagliatelle of fusili).

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 4

Ingrediënten

750 g kalfsvlees om te stoven
500 g tomaten
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
250 g champignons
50 g braadboter
2 theel. verse of 1 theel. gedroogde tijm
2 theel. verse of 1 theel. gedroogde
rozemarijn
2 laurierblaadjes
1 eetl. bloem
1 glas droge witte wijn
2 dl kalfsfond uit een pot
zout en versgemalen peper
2 eetl. fijngehakte peterselie

Keukengerei

Kookpan Braadpan Schuimspaan

Vragen?