Stap 1
Snijd de kalkoenfilet in blokjes (of vraag de Keurslager dit te doen). Snijd de champignons in twe?en of vieren, afhankelijk van het formaat. Snipper de ui.
Stap 2
Verhit de boter in een pan en laat de blokjes kalkoen in twee porties omscheppend rondom kleuren. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat de champignons, de ui en het spek in het braadvet bakken tot de ui glazig is. Voeg de bouillon, de room, het citroensap en wat zout en peper toe. Schep de kalkoenblokjes door de saus, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat op laag vuur circa 15 minuten stoven. Breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout en/of peper en breng met ma?zena of allesbinder op de gewenste dikte. Lekker met rijst, aardappelpuree of pasta.
500 gram kalkoenfilet
250 gram champignons
1 ui
50 gram braadboter
100 gram reepjes rookspek
1 theel. gedroogde dragon
1/4 lt kippenbouillon, uit een pot of van een tablet
2 dl kookroom
1 eetl. citroensap
zout en versgemalen peper
aangeroerde ma?zena of allesbinder
Braadpan Schuimspaan