Kalkoen met paprika

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Spaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kalkoenfilet in blokjes van circa 3 x 3 cm of vraag de Keurslager dit voor u te doen. Snijd de ham in smalle reepjes (dit mag ook aan de slager worden gevraagd). Snipper de ui grof. Snijd de paprika?s zonder de zaadlijsten en de zaadjes in reepjes. Halveer de olijven. Doe de bloem met wat zout en peper in een plastic zak, voeg de kalkoenblokjes toe en schud goed tot het vlees rondom met de gekruide bloem is bedekt. Verhit de boter in een braadpan die in de oven past en bak de blokjes kalkoen in twee porties rondom mooi bruin. Schep ze uit de pan. Laat de ui, de paprika, de laurierblaadjes en de rozemarijn in het braadvet fruiten tot de ui begint te kleuren. Doe de kalkoenblokjes weer in de pan. Tot zover kan dit gerecht worden voorbereid.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180?C. Roer de tomatenblokjes door de inhoud van de pan, breng de inhoud tot tegen de kook en schuif de pan 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de olijven de laatste 10 minuten meestoven. Verwijder de laurierblaadjes. Breng de saus desgewenst verder op smaak met wat zout en peper. Lekker met rijst en een salade met komkommer.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 8

Ingrediënten

600 gram kalkoenfilet
150 gram Serranoham of andere rauwe ham, in dikke plakken
1 flinke ui
2 rode paprika's
100 gram zwarte olijven zonder pit
2 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
50 gram braadboter
2 laurierblaadjes
1 theel. gedroogde rozemarijn
1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 gram)
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Braadpan