Kalkoen met penne en champignons

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi de kalkoenschnitzels aan beide kanten dun met bloem waar wat zout en peper door is geschept. Verhit de helft van de braadboter in een grote koekenpan en bak de schnitzels op halfhoog vuur in circa 10 minuten gaar en bruin. Keer ze in die tijd een keer om. Neem ze uit de pan en houd ze warm in een oven van 100?C.

Stap 2
Snijd intussen de champignons in plakjes en de bosuitjes in ringetjes. Verhit de resterende boter in de koekenpan en laat de champignons omscheppend bakken tot ze beginnen te kleuren. Voeg de kruiden, de verkruimelde bouillontablet, het citroensap, de bosui en de room toe en laat een paar minuten stoven. Verdun de saus desgewenst met een scheutje water en breng op smaak met peper (zout zal niet nodig zijn).

Stap 3
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in ruim water met wat zout, giet af en laat uitlekken. Schep de pasta terug in de pan en schep de champignonsaus erdoor. Schep de pasta in een voorverwarmde schaal en leg de in reepjes gesneden kalkoenschnitzels erop. Lekker met een gemengde groene sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 4

Ingrediënten

4 kalkoenschnitzels van circa 125 gram per stuk
2 eetl. bloem
zout en peper
50 gram braadboter
300-400 gram penne (of andere pasta)
Voor de saus:
250 gram kastanjechampignons
2-3 bosuitjes
1 theel. gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
1/2 kippenbouillontablet
1 eetl. citroensap
1 dl kookroom

Keukengerei

Koekenpan Kookpan Schaal