Kalkoen met yoghurtsaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Braad de kalkoenblokjes rondom aan in de hete boter en doe dit eventueel in twee porties om er zeker van te zijn dat ze snel dicht schroeien. Bestrooi ze met wat zout en peper. Snipper de ui en laat in de braadboter glazig fruiten. Laat de currypasta kort meefruiten. Blus af met de bouillon. Snijd of knip de abrikozen in stukjes en schep ze met de kalkoenblokjes door de saus. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 15 minuten stoven.
Stap 2
Roer de yoghurt aan met de bloem of de ma?zena. Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes en hak ze grof. Roer de yoghurt door de saus en laat kort koken. Breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout en peper en bestrooi het gerecht kort voor het serveren met het korianderblad. Lekker met rijst en groenten naar keuze, zoals broccoli, sperzieboontjes of doperwtjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 4

Ingrediënten

600 g kalkoenfilet, in blokjes van 3x3 cm
40 g braadboter
zout en versgemalen peper
1 flinke ui
2 theel. rode currypasta
2,5 dl kippenbouillon, uit een pot of van een tablet
100 g zachte gedroogde abrikozen
150 g volle yoghurt
1 eetl. bloem of ma?zena
1 bosje koriander

Keukengerei

Braadpan Kom