Kalkoen uit de wok met ananas

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in reepjes. Verdeel de geschilde appel in dunne partjes en giet de ananas af.

Stap 2
Verhit de olie in de wok of hapjespan en roerbak hierin de kalkoenblokjes bestrooid met kerriepoeder 8 minuten. Schep de paprika en appel erbij en bak nog 3 minuten. Voeg de rozijnen, rum en kookroom toe en laat dit zachtjes 10 minuten inkoken. Schep de blokjes ananas erdoor.

Stap 3
Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Voeg peper en zout naar smaak bij de kalkoenschotel en serveer het gerecht bestrooid met de geroosterde amandelen. Lekker met gele rijst en broccoli of doperwten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 1

Ingrediënten

600 gram kalkoenfilet
1 rode paprika
1 stevige appel
1 klein blik ananasstukjes op sap
2 eet. wokolie of zonnebloemolie
1 eetl. kerriepoeder
75 gram blanke rozijnen
1 borrelglas rum of cognac
2 dl kookroom
2 eetl. geschaafde amandelen
versgemalen peper
zout

Keukengerei

Wok of hapjespan Koekenpan