Kalkoenfilet in currysaus met verse tomaten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Indiaas
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kalkoenfilet in blokjes van 3×3 cm of vraag de slager dit te doen. Verwarm de olie in een wok of hapjespan. Bak de kalkoenblokjes rondom aan en voeg de sjalot toe, bak even kort aan.

Stap 2
Roer de tomaten en currypasta erdoor en bak kort mee. Giet de kokosmelk erbij, roer goed door en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper, maar proef eerst omdat de currypasta van zichzelf al behoorlijk gekruid en gezouten is.

Stap 3
Bestrooi het gerecht met verse koriander. Lekker met basmatirijst en sperzieboontjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 5

Ingrediënten

600 g kalkoenfilet
2 el. zonnebloemolie
2?sjalotten, fijngehakt
5 rijpe tomaten, in blokjes
2 el. Indiase milde currypasta (Pataks)
1 blikje kokosmelk
zout en peper
1 bosje verse koriander

Keukengerei

Wok of hapjespan