Stap 1
Verwarm de boter in een hapjespan en bak de spekblokjes zachtjes uit. Doe de gesnipperde sjalot erbij en fruit aan.
Stap 2
Bestrooi de kalkoenblokjes met peper en weinig zout (spek en mosterd zijn al zout). Bak ze vervolgens bij de spekjes en ui rondom aan. Roer de aanbaksels goed los met een houten lepel. Blus het vlees af met een scheutje witte wijn en laat even aan de kook komen.
Stap 3
Voeg de mosterd en room toe en laat nog 10 minuten zonder deksel pruttelen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper als dat nodig is. Lekker met aardappelpuree en gestoomde? wortels of spruitjes.
500 g kalkoenfilet in blokjes
100 g ontbijtspekblokjes
2 el vloeibare boter
2 sjalotten, gesnipperd
scheutje witte wijn
3 el Limburgse grove mosterd
1 flesje kookroom
zout en peper
Hapjespan