Kalkoenrolletjes met Ardennerham

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Klop de kalkoenschnitzels tussen twee velletjes plastic folie plat met een deegrol of met de bodem van een steelpan of vraag de Keurslager om extra platte schnitzels. Bestrijk ze dun met mosterd en beleg ze met de plakken ham. Leg vooraan elke plak ham een augurk en rol de schnitzel op. Zet de rolletjes vast met een houten prikker. Stap 2
Verhit de boter in een koekenpan en bak de rolletjes in circa 8 minuten rondom goudbruin. Neem de rolletjes uit de pan. Blus af met de bouillon en de kookroom en roer de aanbaksels los. Breng de saus op smaak met wat zout en peper en eventueel een scheutje van het augurkennat. Leg de rolletjes terug in de saus en draai het vuur laag. Laat met het deksel op de pan nog 10 minuten stoven. Breng de saus met ma?zena of allesbinder op de gewenste dikte. Bestooi kort voor het serveren met peterselie of bieslook. Lekker met frietjes en sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 7

Ingrediënten

4 kalkoenschnitzels van circa 150 g per stuk 4 plakken Ardennerham 1 flinke eetlepel mosterd 4 augurken 40 g boter 1/8 l kippenbouillon, uit een pot of van een tablet 1/8 l kookroom zout en versgemalen peper allesbinder of aangeroerde ma?zena fijngehakte peterselie of in ringetjes geknipte bieslook

Keukengerei

Deegroller of steelpan Koekenpan