Kalkoenrolletjes met rauwe ham

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vraag uw Keurslager de schnitzels
goed plat te slaan. Leg ze naast
elkaar op het werkvlak en bestrijk
ze dun met de mosterd. Beleg ze
elk met een plak kaas en een plak
ham. Rol de schnitzels in de lengte
op en zet ze vast met een houten
prikker. Bewaar ze zo nodig tot ze
worden gebakken afgedekt in de
koelkast.

Stap 2
Roer de bloem in een diep bord met
wat zout en peper door elkaar. Haal
de rolletjes een voor een door de
bloem en schud het teveel af. Verhit
de boter in een koekenpan met een
dikke bodem en bak de rolletjes rondom
bruin. Blus af met de wijn of de bouillon,
zet het deksel op de pan en laat de
kalkoenrolletjes op laag vuur in circa
15 minuten gaar stoven. Lekker met
gefrituurde aardappelen en een zomerse
gemengde salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 6

Ingrediënten

4 kalkoenschnitzels van circa
100 gram per stuk
2 eetl. mosterd
4 plakken jonge komijnekaas
4 plakken rauwe ham
2 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
50 gram braadboter
1 glaasje droge witte wijn
(of 1 dl kippen- of groentebouillon)

Keukengerei

Koekenpan met dikke bodem