Kalkoenrolletjes met sinaasappel en sesam

  • 2 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Sla de kalkoenschnitzels zonodig tussen 2 velletjes plastic folie wat platter met de deegroller of met de bodem van een steelpan. Of vraag de Keurslager dit voor u te doen.

Stap 2
Roer de sinaasappelmarmelade, een eetlepel van de chilisaus en wat zout en peper door elkaar en bestrijk de kalkoenschnitzels dun met dit mengsel. Rol de schnitzels langs de korte kant op en zet ze met een houten prikker vast. Zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Stap 3
Rooster de sesamzaadjes regelmatig omscheppend in de droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en schep ze op een bord. Laat ze afkoelen.

Stap 4
Verhit de braadboter in een koekenpan en bak de kalkoenrolletjes rondom bruin. Pers de sinaasappel uit en giet het sap in de pan. Roer de sojasaus, de gembersiroop en de resterende eetlepel chilisaus erdoor. Draai het vuur laag en laat de kalkoenrolletjes met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar stoven. Keer ze af en toe om. Schep de kalkoenrolletjes op de borden, bind het stoofvocht met wat allesbinder of aangeroerde ma?zena, schep de saus over de rolletjes en bestrooi ze met de geroosterde sesamzaadjes. Lekker met rijst, pasta of aardappelpuree en groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 6

Ingrediënten

2 dunne kalkoenschnitzels van circa 150 gram per stuk
2 eetl. sinaasappelmarmelade
2 eetl. chilisaus
zout en versgemalen peper
2 eetl. sesamzaadjes
25 gram braadboter
1 sinaasappel
1 eetl. sojasaus
1 eetl. gembersiroop
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Vleeshamer, deegroller of pan met platte bodem Kom Koekenpan Citruspers

Vragen?