Kalkoenrolletjes met tomaten, olijven en feta

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vraag uw Keurslager de kalkoenschnitzels goed plat te slaan. Hak de zongedroogde tomaten fijn en doe ze met de olie in een kom. Hak de olijven fijn en verkruimel de feta. Doe de olijven, de feta en de kruiden bij de tomaten in de kom en meng met wat zout en peper. Of doe de genoemde ingredi?nten in een foodprocessoren meng behulp van de pulseknop (het mag geen gladde pasta worden). Stap 2
Leg de kalkoenschnitzel naast elkaar op het werkvlak en verdeel daarover het tomatenmengels. Rol de kalkoenschnitzels op en zet ze vast met een houten prikker.
Stap 3
Leg de kalkoenrolletjes op dubbele velletjes aluminiumfolie, bestrijk ze dun met olijfolie en maak er pakketjes van. Bewaar ze tot ze op de barbecue worden gelegd in de koelkast!
Stap 4
Rooster de pakketjes niet te dicht boven niet te heet vuur circa 15 minuten tot de rolletjes gaar zijn. (Maak eventueel een pakketje open om te kijken of de kalkoen goed gaar is). Lekker met knapperig stokbrood of ciabatta met kruidenboter of met rijst.

Bron: Koken met Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

4 kalkoenschnitzels van circa 150 g per stuk
2 eetl. zongedroogde tomaten
2 eetl. olie van de tomaten
circa 12 zwarte olijven zonder pit 100 g feta
1 theel. gedroogde gemengde italiaanse kruiden zout en versgemalen peper olijfolie om te bestrijken
stevig aluminiumfolie

Keukengerei

Kom of fooprocessor