Kalkoenrolletjes

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de schnitzels een voor een tussen twee velletjes gladfolie en klop ze met de deegroller of de bodem van een steelpan plat (of vraag de Keurslager dit te doen). Verkruimel het wittebrood en hak de noten fijn. Doe brood en noten met het gehakt, het ei, de pesto en wat zout en peper in een kom en meng goed (of doe alles in de kom van de foodprocessor en laat die kort draaien).
Stap?2
Verdeel de vulling over de kalkoenschnitzels en laat daarbij rondom een randje vrij. Rol ze op en zet ze vast met een houten prikker.
Stap 3
Verhit de boter in een koekenpan en bak de rolletjes rondom bruin. Draai het vuur laag, giet een scheutje water in de pan en laat de rolletjes met het deksel op de pan in 15-20 minuten gaar stoven. Lekker met pasta of rijst en tomatensaus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 4

Ingrediënten

4 kalkoenschnitzels van
circa 80 g per stuk
1 sneetje wittebrood?
50 g geroosterde hazelnoten
150 g half om half gehakt
(ongekruid)
1 eierdooier
2 eetl. pesto (uit een potje)
zout en versgemalen peper
40 g braadboter

Keukengerei

Vleeshamer, deegroller of steelpan Kom of foodprocessor Koekenpan