Kalkoensalade met abrikozen en rode bonen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kalkoenrollade in blokjes. Spoel de rode bonen af in een vergiet onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes. Knip of snijd de abrikozen in stukjes. Schep de kalkoenblokjes, de rode bonen, de ringetjes bosui en de stukjes abrikoos in een kom door elkaar.
Stap 2
Doe de yoghurt in een kom en klop er de olijfolie, de kerrie, het citroensap of de azijn en de honing of de gembersiroop door. Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Schep de saus door de kalkoensalade en laat minimaal een half uurtje intrekken. Schep af en toe een keer om. Serveer de salade op kamertemperatuur. Garneer met rucolasla. Lekker met alle soorten brood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 6

Ingrediënten

400 g gebraden kalkoenrollade in plakken van circa 0,5 cm dik gesneden
1 groot blik of 2 kleinere blikken red kidneybonen (samen circa 800 g)
2 bosuitjes
Rucolasla
100 g gewelde abrikozen (zakje)?
Voor de saus:
1 dl yoghurt
3 eetl. olijfolie
3-4 theel. kerrie
1 eetl. citroensap of azijn
2 theel. honing of 1 eetl. gembersiroop
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Vergiet Kom