Kalkoensat? met mangosalsa
- 0 personen
- Makkelijk
- Hoofdgerecht
- > 60 minuten
- Oosters
- Barbecue
Stap 1?
Snijd de kalkoenfilet in blokjes van 2 x 2 cm. Roer het citroensap, de cayennepeper, de geperste knoflook en de olie in een kom door elkaar. Schep de kalkoenblokjes door de marinade en laat afgedekt circa 30 minuten op kamertemperatuur rusten (zet de afgedekte kom voor een langere marineertijd in de koelkast). Leg houten sat?prikkers een half uurtje in koud water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in een kom en schep het citroensap, de sambal, de olie en de koriander erdoor. Laat afgedekt op kamertemperatuur rusten om de smaken goed te laten doortrekken.
Stap 2
Laat de kalkoenblokjes uitlekken en rijg ze aan de sat?prikkers. Rooster de spiesjes op het barbecuerooster in circa 10 minuten gaar en bruin. Bestrooi ze desgewenst met wat zout. Serveer met de mangosalsa en bijvoorbeeld pitabroodjes die op de barbecue geroosterd zijn (volg de aanwijzingen op de verpakking).
500 gram kalkoenfilet
1 eetl. citroensap
1 theel. cayennepeper
1 teentje knoflook
2 eetl. plantaardige olie
zout
Voor de salsa:
1 grote mango
2 eetl. citroensap, vers of uit een flesje
1 theel. sambal oelek
2 eetl. plantaardige olie
3 eetl. fijngehakte koriander
Kom Knoflookpers Sat?prikkers