Kalkoenschnitzel met cr?me roquefort

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout, peper en bloem. Schud overtollig bloem af. Verwarm de boter in een grote koekenpan. Bak de schnitzels in circa 3 minuten per kant mooi bruin en krokant.

Stap 2
Verwarm ondertussen de kookroom met de verbrokkelde kaas en roer de saus glad. Breng eventueel de saus op smaak met peper. Zout zal niet nodig zijn.

Stap 3
Serveer de schnitzels met de pikante kaassaus en bijvoorbeeld waterkers en gebakken aardappelschijven.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 7

Ingrediënten

4 kalkoenschnitzels van circa 150 g per stuk
zout en peper
2 el bloem
2 el boter
1 dl kookroom
100 g roquefort, verbrokkeld

Keukengerei

Koekenpan Steelpan