Kalkoenschnitzels met krokante kaaskorst

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Klop de schnitzels met een deegrol of de bodem van een steelpan plat tussen twee velletjes plastic folie of vraag de Keurslager de schnitzels te pletten.

Stap 2?
Schep de bloem met wat zout en peper in een diep bord door elkaar. Klop het ei met de room los in een tweede bord. Schep de geraspte Parmezaanse kaas en de verkruimelde beschuiten in een derde bord door elkaar. Haal de schnitzels eerst door de bloem en klop de overtollige bloem af. Haal ze daarna door het ei en tenslotte door het kaasmengsel. Druk het paneerlaagje goed aan en let erop dat de schnitzels rondom met de kaaspaneer zijn bedekt.

Stap 3
Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit de braadboter. Bak de schnitzels op halfhoog vuur in circa 3 minuten per kant goudbruin. Lekker met friet of met aardappelsalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 8

Ingrediënten

4 kalkoenschnitzels
2 volle eetlepels bloem
zout en versgemalen peper
1 groot ei
2 eetl. room (kookroom, slageroom of koffieroom)
4 eetl. versgeraspte Parmezaanse kaas
2-3 beschuiten
40 gram braadboter

Keukengerei

Vleeshamer, deegroller of pan met platte bodem Koekenpan